Se incarca...

Extensii de par Produse de Lux
fii o diva

Lentile de contact

NOU ! si in varianta turcoaz

CULORI FASCINANTE PENTRU TOATE TIPURILE DE IRIS
12 luni GARANTIE


OFERTA PROMOTIONALA !!!
Set = 2 lentile + accesorii (suport si solutie) la pretul de 130 lei


LIVRARE RAPIDA IN TOATA TARA (max 24 ore)


Aplicarea, scoaterea si curatarea lentilelor de contact
Spatiul de lucru: ideal e sa lucrati la o masa, bine luminata, cu o oglinda asezata orizontal. Ulterior, cand veti mai capata experiente, puteti s-o faceti din orice pozitie: in picioare, asezat comod pe spate, ghemuit etc.
Desfaceti capacele suportului de lentile, si capacul flaconului de solutie, desigilati (daca e cazul) recipientii cu lentie.

Inainte de a manevra lentilele trebuie sa va spalati bine pe maini cu apa si sapun, dupa care sa va stergeti bine cu un prosop uscat care nu lasa scame.
Dupa stergere, suflati puternic in varfurile degetelor ca sa fiti siguri ca ati scapat de toate posibilele scame, eventual faceti o atenta examinare vizuala a degetelor, ca sa nu mai existe nici urma de scama.
Scamele sau firicelele lipite pe lentila va pot face viata un cosmar.


APLICAREA LENTILELOR DE CONTACT
Luati lentila din suport, si o puneti pe degetul aratator, cu fata lentilei lipita de buricul degetului. Cu grija la echilibrul lentilei pe deget, ca altfel se poate apleca intr-o parte, si sa se lipeasca pe o laterala de deget. Daca s-a intamplat treaba asta (si credeti-ma ca se intampla des), indreptati-o sa stea frumusel ca in poza, altfel nu puteti continua procedura de aplicare pe ochi.

Recomandare: dupa ce ati scos lentila din suportul in care sta scufundata in solutie, apucati-o cu doua degete de o parte, atingand usor cealalt parte de marginea suportului, astfel incat sa se mai scurga solutie de pe lentila, sa nu se mai lipeasca asa usor de deget.


ATENTIE la fata/spate!
Lentila trebuie sa aibe forma de bol, cu marginile indreptate in sus, nu rasfrante in jos.
Daca e in situatia incorecta, inseamna ca e pe dos. In plus, daca e pusa pe dos, lentila va va jena destul de tare.


corect                                  incorect

 


Stand pe scaun, cu capul aplecat deasupra oglinzii, in timp ce lentila se afla pe varful degetului aratator, cu degetul mijlociu al aceleiasi maini se trage in jos de pleoapa inferioara, cu degetul mijlociu al celeilalte maini se trage in sus de pleoapa superioara, in timp ce degetul cu lentila se apropie de globul ocular.

 


Cand este foarte aproape, privirea trebuie indepartata de la lentila, si indreptata spre nas, astfel incat lentila sa nu cada direct pe pupila, ci pe portiunea alba (corneea). Inaintati cu degetul pana cand lentila atinge globul ocular. Atentie ca ochiul sa fie larg deschis in tot timpul acesta, altfel lentila ar putea lovi pleoapele/genele, si s-ar indoi, facand imposibila lipirea corecta. Daca din intamplare lentila a lovit stramb ochiul si s-a pliat, lipindu-si marginile, desfaceti-o cu delicatete, o puneti iar pe varful degetului si o luati de la capat.

 


Odata ce lentila a atins corneea, degetul nu trebuie retras imediat, pentru ca e posibil ca lentila sa nu se fi lipit bine de globul ocular, astfel incat cu degetul presand lentila de glob, acesta (globul ocular) trebuie usor miscat sus-jos, dreapta-stanga, ca lentila sa se lipeasca bine de el. Se retrage usor degetul de pe lentila, se inchid ochii, se tamponeaza usor cu degetul pleoapele cu ochiul inchis, se deschid pleoapele si se clipeste des de cateva ori, si se fac cateva miscari ale globului ocular in toate directiile, ca lentila sa se centreze pe ochi.


ATENTIE!
Daca ati tinut prea mult timp lentila pe varful degetului (peste 1 minut) si n-ati reusit inca s-o puneti pe ochi, o sa constatati ca aceasta incepe sa se usuce, si s-a devina rigida. In acest caz nu trebuie sa mai incercati s-o puneti la ochi, pentru ca ar putea zgaria globul ocular.
Luati-o si puneti-o in suportul sau, turnati solutie peste ea si tineti-o in solutie cel putin 1 minute sa se rehidrateze.

Dupa ce ati reusit cu prima lentila, faceti manevra identica cu cea de-a doua.

 


SCOATEREA LENTILELOR DE CONTACT
La fel ca la aplicare, spalat, uscat, asezat la masa, etc.Departati pleoapele la fel ca la operatia de aplicare, uitati-va intr-o parte, si apoi cu degetul aratator si degetul mare "ciupiti" usor lentila de burtica astfel incat s-o dezlipiti de pe ochi. Cum o tineti intre degete, n-o strangeti prea tare, nici n-o zgariati cu unghiile, ca se distruge foarte usor. Dupa ce ati scos-o, treceti la episodul curatare.

 


CURATAREA LENTILELOR DE CONTACT
O puneti in podul palmei, turnati cateva picaturi pe ea din flacon, si apoi cu degetul aratator o frecati usor in sens circular, 10 secunde in dreapta, 10 secunde rotit in stanga. Repetati procedura cu cealalta fata. ATENTIE la unghii cand faceti manevrele astea!
Pe urma luati lentila, o puneti lipita complet pe degetul aratator, din flacon mai turnati cateva picaturi, peste ea, sa se curete, de resturile "frecatului", pe urma o luati si-o intoarceti pe partea cealalta, lipind-o iarasi pe varful degetului aratator, si iar o clatiti cu cateva picaturi.
Abia pe urma puteti s-o "cazati" in suportul sau rotund, inundand-o cu solutie din flacon, pana ce este acoperita complet, dupa care insurubati capacul. Aici va sta pana ce va fi purtata iar la ochi.
Pentru cei cu dioptrii, aveti grija sa nu le inversati in suport (de asta sunt si marcate acestea cu L si R)

 

Extensii de par